Маркъс Зюсак - "Да се биеш с Рубен Улф"

 

Писах вече няколко реда за първа част от трилогията за "Братя Улф". Малката книга, наречена "Аутсайдерът", ми хареса достатъчно, за да продължа с поредицата.

"Да се биеш с Рубен Улф" е още по-добра, което е много радващо. Камерън и Рубен Улф все още обичат да вършат дяволии, но действията им вече съвсем не са по детски безобидни.

В семейството нещата изобщо не вървят. След като бащата остава безработен, поради нелеп трудов инцидент, безпаричието започва да се усеща все по-осезаемо и трудностите пред фамилията изглеждат все по-непреодолими.

Камерън и Рубен обаче продължват да са първи дружки. Най-вече в пакостите, но идва момент, когато нещата стават няколко идеи по-сериозни. Двамата се докарват дотам, че стават боксьори в аматьорски боеве. Но все пак и това е начин да се изкарват пари в тези кофти времена. Главното изпитание пред двете момчета обаче предстои - и то е, че ще трябва да се срещнат на ринга.

Със сигурност ще посегна и към последената книга от трилогията. Ако Маркъс Зюсак е успял още повече да надгради историята, то значи ме очаква истинска наслада.

Лична оценка: 8/10

Коментари