"Мечове в космоса" (Антология)

"Мечове в космоса" е антология на Национален клуб за фентъзи и хорър "Цитаделата". Сборникът включва единадесет разказа, като темата е точно зададена и от авторите на всеки един от тях се е изисквало да се съобразяват с нея. А тя е ясна от заглавието и трябва да кажа, че позволява на всеки с необуздано въображение да се изяви достойно.


Сборникът ми хареса доста. Разказите са от жанра научна фантастика, но в повечето екшънът изпъква като водеща сила. Това придава динамика и енергия на произведенията и позволява на човек да се отпусне след тежък работен ден, докато чете за космическите подвизи на някой от героите.

Няма да се спирам подробно на произведенията. Само ще кажа, че повечето са с доволна дължина, а за мен това е огромен плюс. Бих отличил разказите на Донко Найденов, Явор Цанев, Иван Димитров, Петър Атанасов, Делиян Маринов, Васил Мирчев и Станьо Желев, а това са цели седем творби, които ме впечатлиха всяка със своя си заряд, идея и реализация. Останалите четири също представляват прилични истории (просто не ми бяха толкова по вкуса), така че смело мога да твърдя, че глупав разказ тук няма.

Лична оценка: 7/10

Коментари