Роалд Дал - "Семейство тъпашки"

Господин и госпожа Тъпашки представляват ужасяваща гледка за вся и всьо. Липсата на хигиенни навици, отвратителните характери и неугледният външен вид при тях са неизменни. Те живеят заедно отдавна, но това не им пречи да си спогаждат мръсни номера. Не обичат децата или домашните любимци, но пък в задния си двор държат маймунки в клетка. Да, това са два отвратителни персонажа, които плачат да си получат заслуженото. Ще има ли обаче кой да им се опълчи?

Осъзнавам напълно, че времето ми за подобен род книги е отминало, но нямаше как да не прочета точно тази, след като племенницата ми я донесе при поредното си гостуване :) Запомнило детето, че я бях видял в някаква класация, не се сещам дори каква, и ми я достави. Произведението е стриктно за деца. Биха се забавлявали много, както и родителите им, ако им четат на глас. Книжката е пълна и със забавни илюстрации, които прекрасно обрисуват действието в съответната глава.

Книгата е кратка и както казах пълна с рисунки. Чете се за час-два буквално. Опасност от каквото и да е затормозяване няма.

Лична оценка: 5 (в случая служебно)/10

Коментари