"Чернобил: Бездна" или опитвай, докато стане

Иска ми се да ви занимая с една, преди всичко, странна ситуация, на която аз избирам да реагирам със смях. След като HBO създадоха шедьовъра "Chernobyl", след който камък върху камък не остана, руснаците меко казано се почувстваха като преяли с вряла попара. Сега, откъде мога да знам аз такива неща? Ами влязоха в един обяснителен режим, в който се опитаха да ни покажат колко грешали американците в тяхната продукция и как еди кое си не било еди как си. Въпреки, че май май всичко си е било доста акуратно от страна на HBO, особено за сериал, който не е документален, пък и не претендира да е такъв.
Отговорът на руснаците бе следният: да направят техен сериал за аварията, състоящ се от 12 епизода, а в центъра на историята да поставят глупашката мелодрама на някакво страдащо семейство. Но най-важното бе, че ще прокарат сюжетна линия, където агент на ЦРУ предизвиква саботаж в атомната електроцентрала и готово! Виждате ли сега защо е станало всичко? Дори бях чел интервю с режисьора, който даваше вид на объркал се във времето комунист, добре подкован от партията майка.
Така, след като пуснаха трейлъра на продукцията си, реакциите не закъсняха. Той бе плачевно слаб. Дори сам по себе си. Но сравнен до американския "Chernobyl" изглеждаше като правен от пълни аматьори. Рекламата много бързо бе свалена и от екипа не се чуваше нищо. Мълчанието на яретата.
Днес обаче попаднах на интересни новини. Братушките са прекратили техния сериал за Чернобил! Даже обявили, че излезлият трейлър бил "работен материал" и щели да съдят всяка медия, която го разпространява и не го свали от сайта си. Сега обаче, пълните с изненади руснаци, са ни приготвили пълнометражен филм по темата, озаглавен "Чернобыль: Бездна".
Той вече има и тийзър трейлър и да, изглежда по-добре от заметения под килима сериал. Но все пак кадрите доста напомнят на американския проект, като по всичко личи, бюджетът ще е в пъти по-нисък. Със сигурност ще се гледа обаче.
Засега няма инфо кога ще тръгнат прожекциите на филма. Стига тийзърчето да не отнесе един тон подигравки и да не прекратят и този проект, де.
Тийзър трейлър:

Коментари