Най-добрите сериали, изгледани през 2019-та

Надявам се от заглавието да става ясно, че тук ще говоря за сериали, които съм изгледал през миналата година. Повечето са излезли през нея, но има и някои изключения. Въпросът е, че са добри и спокойно можете да отделите от времето си, за да ги изгледате. Всеки вижда, че от едно известно време насам телевизионните продукции станаха много силни и някои по нищо не отстъпват от филмите, които върват по кината.

След като изгледах и последния дванайсети сезон на страхотния "The Big Bang Theory" нищо не ми костваше да пробвам да видя как се е получил сериалът за Шелдън, когато е бил още дете. "Young Sheldon" е много приятен и няма да накара някого да усети болки в стомаха от смях, обаче си има своите попадения. Готино е, че няма записан изкуствен смях. Засега съм гледал само първи сезон, но смятам да продължа.

"Дяволското гърло" е български криминален сериал. Първи сезон се надявам да не е и последен, защото продукцията ми хареса много. Имаше си мистерията, показана е нашата си реалност, а и актьорите играят повече от прилично.

Отново българска поредица. "Денят на бащата" е минисериал, който е много тегав и драматичен. Показва проблеми в семейство, в което, след като родителите изпадат в много лоши отношения, потърпевшо е тяхното дете. Силна игра на актьорите в главните роли.

"Modern Family" е изключително забавен ситком, на който в момента върви и финалният единайсети сезон. Супер добри актьори и находчиви сценаристи се грижат всеки един епизод да носи весело настроение и наслада.

Поредицата за ченгето с мисия в живота е по книгите на Майкъл Конъли. "Bosch" няма да ви спре дъха с неспирен екшън и атомобилни гонки. Темпото е бавно, но разследванията са показани доста реалистично и подробно.

За съжаление "Vikings" също е сериал, който ще приключи тази година със своя шести сезон. Обещана ни е обаче предистория, така че ще имаме да гледаме по темата. Пети сезон на продукцията определено не бе най-добрият, но показа доста ясно, че викингите са народ, който обича кръвопролитието, безредиците и войните.

"The Big Bang Theory" завърши. Дванадесет сезона смях и удоволствие. Историята намери логичния си завършек, а персонажите получиха полагащото им се. Имаше емоция в последния сезон, определено.

"Stranger Things" сезон трети ми допадна доста, въпреки, че отнесе известна доза критики. Да, не е на равнището на първи и втори, но това като цяло е трудно. Според мен не им отстъпва с много. Атмосферата и визията са отново заковани, а музиката продължава да ме кара да изтръпвам от кеф. И имаше мега якото чудовище от страната на злото.

Разделихме се и с "Game of Thrones". Осми сезон бе съсипан от критики. И да, той не бе на нивото на предишните. Брутално яката визия и смазващите ефекти бяха тотално изкъртващи, но някои сценарни решения и прекалено бързото темпо убиха донякъде удоволствието. Въпреки всичко обаче, на мен завършекът ми хареса и изобщо не мога да се причисля към множеството от оплщващи го. Скоро телевизионна продукция с толкова мащабна епичност няма да видим.

Минисериал идващ от Великобритания. "A Very English Scandal" е съставен от три супер добри епизода, показващи ни реалната история на политическата фигура Джереми Торп, който се е набутал в зверски скандале, особено за времето си, гей скандал. Чуден Хю Грант, когото не бях гледал никъде доста отдавна.

Вече изгледах и втори сезон, но това се случи тази година. Първият на "Jack Ryan" бе наистина стегнат, със силна история и добри екшън сцени. Поредицата е направена по книгите на Том Кланси, които обаче не съм чел.

"The Boys" преди всичко е оригинален и брутален. Хуморът също присъства, но имайте предвид, че е доста вулгарен и циничен понякога. Историята ни запознава с група Супергерои, които обаче след като опознаем е много лесно да намразим.

"Billions" е мега силен сериал. Прокурор с много връзки и мощ срещу хедж фонд титан, притежаващ милиарди. Миналата година изгледах четирите сезона един след друг и удоволствието бе върховно. Пети сезон обещава да се завърне към корените на историята. Ще видим. Само знам, че ще е взривоопасно.

"Peaky Blinders" е не по-малко добър от "Billions". Само тематиката е друга. Гангстерска драма за семейство, което властва в Бърмингам. Букмейкъри и опасни бандити, Острите козирки са типове, на които никой не се изпречва на пътя необмислено. А тези, които го правят, са играчи от техния калибър. Че и по-голям. Пет сезона ги изгледах наред, като нямам търпение за шести, където Томи и Джон Шелби ще трябва да се разправят с влиятелен политик и шайката му главорези, наречена Billy Boys.

Смразяващо добър. Стряскащо реалистичен. Минисериалът ни показва целият ужас след аварията на реактора в Четвърти блок на атомната електроцентралата, както и какви са могли да бъдат последиците за цялото човечество. Героите не са подминати. Някои са се впуснали в овладяването на кризата, знаейки, че цената е животът им.

А вие гледали ли сте някое от тези заглавия и можете ли да се съгласите с мен. Ще ми е интересно да разбера.

Коментари

  1. Интересно и необичайно за мен беше също да изгледам доста сериали тази година, явно модата в развлекателната индустрия се е ориентирала в тази посока. На някои от коментираните по-горе съм хвърлял по едно око и съм ги запазил в листа за гледане ("Billions"), на други съм хвърлял по две очи, сърце и мозък и при възможност съм гледал по няколко епизода един след друг от нетърпение да науча какво ще стане ("Чернобил"!!!, "Jack Ryan"!, "Game of Thrones"!!, "Stranger Things"!!). Към списъка със заслужаващи внимание сериали, на които посветих безценни часове от живота си, мога да предложа още "Westworld" (само първи сезон, но и то ми беше достатъчно), "Наркос" (първите два сезона са ок, след това прекратих по обясними сюжетни причини), "Вещерът" (не съм чел нито една от книгите на Сапковски, но под форма на сериал се ядва) и "Мандалориан" (аз си припадам по всичко от вселената на Междузвездни войни, така че тези епизоди ми дойдоха дюшеш).

    Накратко сериалната 2019 май беше това, но пак е повече от всички други досега. Нека видим с какво ще ни изненада настоящата.:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стоян Христов, сериалите с годините стават все по-добри и по-добри, като тенденцията е да се подобряват още занапред. Това ме радва много :) Billions е гениален. Хване ли те - не пуща. Ще се насладиш на неземно добър сценарии, както и на брутални актьорски изпълнения. Westworld не съм го гледал, като засега нямам и намерение. От Narkos и аз гледах само двата първи сезона, катп помислих, че свърши. После не продължих, но смятам да го изгледам целия, като ще започна отново отначало, понеже си струва. Вещерът го гледам в момента, засега ще се въздържа от мнение, защото съм до епизод три. А за Мандалориан нямам изобщо какво да кажа, просто не съм почитател на Междузвездни войни.

      Изтриване
  2. Благодаря за този списък от сериали и отзиви към тях, тъкмо се чудех какво да гледам! "Game of Thrones" е излишно да се коментира, той е култов. Иначе съм гледала от изброените само "Jack Ryan" и много ми допадна. Току що изгледах мини сериала The loudest voice с Ръсел Кроу и е интересн, още повече че е по действителна история и показва корупцията, властта и секс скандалите в американската медиа индустрия.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за предложеното заглавие! Незнайно как съм го пропуснал, а Ръсел Кроу е силен актьор. Да, Jack Ryan е готин, наистина :) Но към който и сериал от този списък да се ориентираш, мисля че няма да сгрешиш :)

      Изтриване
    2. Още едно заглавие..Не знам дали си гледал Carnival Row с Орландо Блуум.....тип фантастична приказка..много ми допадна







      Изтриване
    3. Всъщност не съм. Отново ми посочваш заглавие, за което не съм и чувал :) Ще го видя задължително ;)

      Изтриване

Публикуване на коментар