Hobbs & Show (2019)

Не че още от трейлърите не беше напълно ясно какъв ще е точно филмът, но още първите минути и сцени затвърждават това впечатление - напомпан екшън, в който най-важното ще са каскадите, битките и хранилките, които Хобс и Шоу ще си доставят. Двамата алфа мъжкари са ни познати от поредицата "Бързи и яростни", като в момента разглежданото заглавие се води нейно разклонение.
Операция на MI6 се оказва пълен провал. Специален екип от подбрани агенти трябва да отнеме свръх опасен за човечеството вирус, за да не бъде злоупотребено с него. На пътя им се изпречва обаче неочаквано препятствие - един от лошите има силите на супер човек, поради което вирусът трудно ще премине в ръцете на MI6. Освен буквално...
Хети Шоу е една от най-отраканите в екипа от тайни агенти. Тя разбира, че единственият шанс да отстрани временно заплахата е като си инжектира вируса. А след като избягва на споменатия мега як злодей, то тя се превръща в бегълка.
По различни начини заинтересовани от случващото се оказват мачовците Люк Хобс и Декард Шоу. Да, много добре знаем колко двамата не могат да се дишат, но този път ще им се наложи да работят в екип.
Химията между Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм, двамата изиграват главните роли в продукцията, е безспорна. Те сякаш наистина не се понасят, а наредбите в повечето случаи им се получават доста добре. Това е нещо, което се видя още в последните части на "Бързи и яростни", но там дозите бяха обрани. Тук има подобни сцени в изобилие. И е кефещо едно такова. Двамата актьори се справят отлично с ролите си, това е вън от съмнение.
Ванеса Кърби ме изненада много приятно. Не бях я чувал досега, но ролята на опитен и отракан агент от MI6 и подхождаше и мен ме спечели с изпълнението си. Отделно от това тя е супер красива и сексапила, който хвърля се осеща от километри. А и трябва да вземем предвид, че това не е безмозъчната и немощна красавица, която трябва да бъде спасявана. Напротив, това е мадамата, която ще ви срита и при най-малко невнимание.
Взаимоотношенията и с брат и Декард също са много добре предадени, защото макар и на времето двамата да са били близки, то към днешна дата са се отчуждили един от друг.
Идрис Елба е злодеят в лентата, като таланта му е достатъчен, че да изиграе заплашителен тип, който нанася много щети. Образът му сам се определя като черен Супер-мен и това си е на практика вярно твърдение.
Имаме и няколко брутални камеота, които допълнително разведряват обстановката. И изобщо, гледайки заглавието не изпитваме чувство на обреченост, а такова на веселие, достойно за избухващ купон.
Режисьор на "Hobbs & Show" е Дейвид Лийч и най-вероятно го знаете от отличния "Deadpool 2". Тук човекът ни доставя тонове безпардонен и невъзможен екшън, който е приятен, дори надъхващ за гледане, като смисълът не е от нещата, които са търсени. Тупаниците, престрелките и гонките с коли изглеждат фантастично. В повечето случаи те наистина са фантастични, защото просто няма как да се случат ако включим в уравнението и законите на физиката. На места всичко изглежда като супер-геройски филм, но отново трябва да се сетим за няколкото предходни "Бързи и яростни" и ще разберем, че всичко си е на мястото.
Темата за важността на семейството неизменно присъства. Мен никога не ме е дразнела и тук също ми стоя добре. С драматичните моменти няма да имате проблеми, защото са много малко и то само, когато без тях е нямало как да мине. Отишли сте да гледате брутално напомпан екшън и получавате точно това.
Като филм "Хобс и Шоу" трудно ще се похвали с някакви достойнства. На мен обаче ми хареса много, защото доволно се позабавлявах с образите на главните персонажи. Пък и много добре помня как бяха представени при първите им сцени във франчайза и как мъжкарската се мразеха и си налитаха на бой, вземайки се много на сериозно. Самият факт, че в момента двамата по-скоро са комедийни персонажи, надсмиващи се на стереотипите, ми бе достатъчен да се насладя доволно на продукцията.
Лична оценка: 7.5/10

Коментари