The Town (2010)

За този филм, не просто смятах, че ще е добър, а си бях въобразил, че едва ли не ще мачка с голяма сила и чутовна мощ. Сравненията с "Жега" засилиха допълнително и без това вече доста високите ми очаквания. Пък и като вземем предвид перфектната режисьорска работа на Бен Афлек, както и актьорското му изпълнение в отличния "Жертва На Спасение", няма как да не чакаме нещо класно.
За жалост лентата не покри високите очаквания. Да, филмът бива. Да, заснет е добре. Но нещата, които му липсват осезаемо, за да бъде нещо повече, са находчивост и оригиналност. Нищо ново под слънцето, поредният филм за обири на банки, добър по душа престъпник, антипатични ченгета с гадни мутри и на средата на цялата история са пльоснати ред сълзи и ред сополи, породени от любов.
Героят на Бен Афлек си има добре обучена бандичка за обири на банки и бронирани коли, но точно тук аз вече намирам един голям препъни камък - недобре представените персонажи. Бандата на Шаро се състои от от четири души, като Дъг (Бен Афлек) им е шефчето. Да кажем, че образът на Дъг, както и на друг член от бандата, зовящ се Джем (Джереми Ренър) са добре развити, но останалите двама са само за парлама. Ужасно плоски образи, които можеха да бъдат заместени и от добре обучени маймуни, които евентуално да изиграят техните роли.
Мога да отлича Бен Афлек със стегнатото му изпълнение, както и Джереми Ренър, заради пламенната му игра, но от останалите в каста не видях нищо запомнящо се. Диалозите бяха много, за сметка на сведения до минимум екшън, но лошото е, че вместо да се редят във възходяща градация, те се редуват на силен със слаб.
Музиката е голямата въпросителна. Къде се бе дянала, остава загадка. Или тук таме плахо се чуваше някоя измъчена мелодийка, или на фона на някой от силните диалози нямаше нищо друго освен тишина.Лична оценка - 6.4/10.

Коментари