Трейлърът за руския "Чернобил" не изглежда обещаващо

Снощи гледах рекламата за руската версия на сериала "Чернобил" и бях потресен колко зле изглежда. Нали се сещате - американците и по-точно HBO създадоха зверилището "Chernobyl", след което камък върху камък не остана и сега братушките невинно искат да ни покажат тяхната версия. Уж без "неточностите".
Всъщност рекламата е слаба. Преди малко я гледах втори път и ще ми е последен. Кадрите не ни показват размера на катастрофата - ако не хващате езика, може да помислите, че някоя гора се е запалила просто. Имаме сцени с разделени деца и родители, влак набиващ спирачки аварийно и опасност някой да си секне кръста при рязкото падане и за финал ни показват радиационно облъчен, който изглежда нелепо! Аз след плаж съм няколко пъти по-червен и подут, по дяволите! Музиката е писана за някоя семейна сапунка, а актьорите изглеждат неубедително. А за капак ще присъства и сюжетна линия с внедрен американски шпионин.
Нямам идея дали ще дам шанс на тази продукция. Но всеки може да си пусне трейлъра и после да погледна този на HBO. Все едно говорим за различни вселени.
Приятно гледане, все пак.

Коментари