Три харни хорър филми за уикенда

Три нови хорърчета за петък, събота и неделя. За по-добър сън, успокоение на нервите и душевна релаксация. Ако и вие обичате жанра колкото мен, значи знаете за какво говоря.

Започваме с продукцията на Netflix, излязла доста скоро, "The Silence". Изпод земните недра изскачат непознати на човечеството летящи гадини, които застрашават драстично да променят живота на Земята, такъв какъвто го познаваме. Хората отново трябва да бъдат екстремно тихи, че да оцелеят. Звучи познато, нали?
Киърнан Шипка и Стенли Тучи са в главните роли и са доста стабилни. Като цяло филмчето е много приятно и показва как за броени дни ситуацията в ежедневието ни от нормална, може да се превърне в жестоко застрашаваща безценните ни животи. Постапокалиптичната атмосфера е бапипана, но краят излишно се мъчи да бъде епичен и пришпорва събитията. Но и така ви препоръчвам да видите "Мълчанието".
"Escape Room" ми хареса една идея повече от "The Silence". Група непознати, всеки записал се по свое желание, се озовават в стаи за оцеляване. С общи усилия те трябва да ррешават различни загадки, за да могат да излязат от заключените помещения, а и има привлекателна парична награда. Само дето се оказва, че играта май е доста истинска и при неизпълнение на задачите може да доведе до фатален край.
Без да има велики сцени или актьорски изяви, цялостно усещането е за кадърно направен, по-скоро трилър. Напрежението гали сетивата, а наместването на пъзели ще предизвика сивото ви вещество да се активизира. Обещанието за продължение го приемам несериозно.
Третото предложение без съмнение е най-доброто. Най-яко заснет, най-брутален, най-добре пресъздаващ времето, в което се развива действието - това е "Overlord".
Група военни са пратени да унищожат немска радио кула, като за целта скачат от самолет с парашути и се вклиняват всред бойни действия, обградени от стрелящи на месо нацисти. Мисията им обаче от биткаджийско-стратегическа се превръща в кошмар от преизподнята, когато се изправят срещу ужасяващите творения на немците, резултат от зловещи експерименти.
Филмът започва като военен и лека полека градира до върховен хорър с късане на меса, мутации и гледки, от които да ви се обърнат стомасите. Гласувайте му доверие и не си правете пуканки!

Коментари