The Hole in the Ground (2019)

На „Дупката в земята” му мернах резюмето и много ми заприлича на „Гробище за домашни любимци”, чисто като история. Веднагически заредих торент клиента и се снабдих с филма от замундата, а субовете дръпнах от юнаците. Скапани са, между другото, близо са до машинен превод. А след гледане на заглавието се оказа, че няма много общо с гореспоменатата адаптация по роман на Стивън Кинг. В случая за лошо.
Млада майка и малкият и син се нанасят в забутана на гъза на географията къща. Сериозен съм - дори и адрес си нямат. Или не го знаят. Малко след като се настаняват в новото жилище двамцата се скарват доста попресилено и малчуганът хуква да бяга от къщи, засилвайки се към близката горичка. Майката е по петите му, но за кратко момчето и се губи от поглед, а насред гората, бате, не дупка, а кратерище! После детето се появява и всичко тръгва постарому. Само дето клетата женичка почва да изпитва сериозни съмнения дали това изобщо е синът и.
Филмът е бавнярски и това не е основният му проблем. Мейджър кусурът е, че е и тъпанарски. Почти не е страшен, играят малко актьори и бюджетът е символичен. Артистите не ме накараха да повярвам в искреността им пред камерата, а най-слабото изпълнение идва от детето в екипа. То трябваше да буди симпатия до време, а след това да е основен крийпи елемент. Това липсва.
После, другата малоумщина - кога свариха го подмениха? Та то се губи, всичко на всичко, за няколко минути това лапе. И каква дупка ве, мейн? Че това трябва да се изследва от всички секретни звена и отдели, съществуващи на света. Говорим за огромен трап, който хич не изглежда естествено и който няма как да стои неоткрит дълъг период от време.
Хорър моментите са малко и трудно биха могли да минат за ключови. Драмата не ми повлия и като че ли бе търсена в неподходящите сцени. Краят пък бе попресилен, за да шокира някого най-вероятно, но за мен напълно неуспешен с оглед на това, че ужасът до него имаше претенциите да е психологически.
Лична оценка: 3.4/10

Коментари