Рьодингхаузен - Байерн 1:2 (30.10.2018)

Шестнайсетина финалният мач от Купата на Германия се игра под проливен дъжд на стадиона на скромния четвъртодивизионен тим Рьодингхаузен. Тук победата за Байерн бе задължителна и не би трябвало да се поставя под въпрос. Друг е въпросът, че това 2:1 изглежда дяволски крехко.
Забележките ми са отново към треньора Ковач. Това бе двубой, в който преспокойно можеше да се даде почивка на голяма част от титулярите, като бъдат пуснати кадърни момчета от школата, които все пак да получат някакви игрови минути за обиграване. Поведението на Баварците на терена също не прилягаше на колос на немския футбол - припряност, нервност, ръчкане...
До тринайстата минута Байерн поведоха с два гола, дело на Вагнер и Мюлер, който се разписа от дузпа. Малко по-късно отборът от Мюхен получи правото да изпълни още един единадесетметров наказателен удар, но Ренато Санчес нацели напречната греда. В началото на второто полувреме, по подобие на двубоя с Майнц от бундеслигата, домакините отбелязаха попадение, с което запазиха надежди за връщане в мача. Други шансове обаче нямаха, което не променя факта, че момчетата на Ковач проспаха вторите 45 минути.
Заповядайте видео:

Коментари