The Exorcism of Molly Hartley (2015)

Време е за поредна порция пъпчиво-подпухнали лица, които да ни се зверят насреща. Време е за нова доза пияндурско-прегракнал женски глас, който да сипе хули, ругатни и закани. Време е да видим отново преобърнат кръст. Ако сте гледали поне един филм на ужасите с тематика екзорсизъм, то вече знаете, че описвам поредно заглавие, занимаващо ни с феномена обладаване от демон. Филмът се нарича „The Exorcism of Molly Hartley” и е нискобюджедна вкиснала боза, за която и през ум не бива да ви минава да си причинявате.
На връх 24-тия си рожден ден, красавицата Моли си спретва жесток купон, включващ алкохол, наркотици и секс. Заранта на този парти енимъл от женски пол е ознаменувана от появата на полиция в апартамента, а при последвалата проверка, във ваната са открити трупове. Моли нищичко не помни от случилото се вечерта. В затвора, в който попада започват да се случват странни неща, навеждащи на мисълта, че младата дама май не е обезумяла коравосърдечна убийца, а просто е... обсебена от зла сила. За щастие в дранголника, в удобна близост, лежи свещеник, занимавал се с екзорсизъм. Отчето е непрокопсало, некадърно, неуверено в себе си и с леко прекратени попски права, но това е шансът му да докаже, че все още го бива в занаята.
Всички клишета от многото филми, експлоатиращи екзорсизма са смело набутани тук, а най-важното за подобен род продукции липсва - различните гледни точки. Добрите предложения от поджанра ни карат да се съмняваме дали има наистина демонична сила за пъдене или субектът, държащ се странно всъщност е психично болен. Тук ни е казано направо, че обладаване има. Това до голяма степен убива интереса, а некадърните актьори, велия саундтрак и полуумните обрати могат да ви довършат нацяло. Ако търсите пък напрежение, то по-добре гледайте някоя от следващите телевизионни появи на премиера ни в родния ефир. Която и да е и където и да е.
Лична оценка: 1.9/10

Коментари