Байерн (Мюнхен) - Байер (Леверкузен) 3-1 (15.09.2018)

Включвам се с няколко пресни впечатления от изиграния днес мач от трети кръг на немската бундеслига, в който Байерн (Мюнхен) игра у дома срещу Байер (Леверкузен). Аспирините бяха плачевни. Ако не знае човек, че това е елитен тим, като нищо може да помисли, че става дума за сбрани от някоя махала некадърници.
Баварската машина победи без да се пъне и без да блести, просто противниковият отбор бе необяснимо слаб. Леверкузен вкараха гола си още в шестата минута, когато съдията отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле. При един шпагат Тиаго си разпери ръчичката и действително игра с топката, като дори отклони траекторията и. И дори при първия опит Нойер спаси единадесетметровия изстрел, но съдията реши, че играчи на баварците са навлезли в наказателното поле твърде рано и нареди наказателният удар да се преизпълни. При втория опит голът бе факт. За да последва след това лесен пълен обрат. А головете за Байерн бяха дело на Толисо, Робен и Хамес Родригес.
Най-слабо за колоса от Мюнхен се представиха Левандовски, който май нямаше ден и Серж Гнабри, който засега не ме е убедил в качествата си. Лошите новини са, че Корентен Толисо и Рафиня напуснаха контузени, като само мога да се надявам да не е нищо сериозно. Че след като Коман бе балтиран рано рано, още двама да отпаднат от сметките, ми се вижда сериозен проблем.
Приятно гледане!

Байерн (Мюнхен) - Байер (Леверкузен) 3-1

Коментари