The Big Bang Theory (Season 11)

Нищо общо с първите сезони. Че даже и с някои от последните. Ситкомът за учени физици, които се справят много трудно в нормалния живот, като предпочитат да населяват техните си светове, пълни със супергерои, игри и изчисления в сферата на науката, отдавна започна да се променя. И сега, с капитулацията и на Шелдън, не съм убеден, че промяната ми харесва. В момента сериалът повече мяза на семейна комедийка, в която науката не просто си е взела почивка - тя е наказана да стои в стаята си за месец, без право да излиза или да надига гласец.
Смях има в озобилие, но той е записан и се пуска на рипийт след всяка тъпа смешка. Иначе забавните моменти и епизоди в сезона са критично малко. Сюжетите на двайсет и четерите серии всъщност са подчинени на две големи теми - второто дете на Хауърд и Бернадет и подготовка за сватбата на Шелдън с Ейми. Първата е болезнена греда, а втората донякъде се ядва, но общото между двете е, че са разтегнати до невероятни стойности и задушават всичко друго, което се случва. Така останалите премеждия на любимите ни персонажи изглеждат маловажни.
Положението спасяват, колкото продукцията да е гледаема, няколко персонажа, повечето от които второстепенни. Раджеш продължава да е уникум, а сцените му с Хауърд са все още сред най-свежите неща в сериала. Уил Уитън, Крипки, Стюърт и Бърт също правят запомнящи се включвания. А в някои от сериите имаме появи и на по-известни актьори, сред които впечатление правят Питър Макникъл, като луд учен, Джери О'конъл, играещ брата на Шелдън и Марк Хамил, Нийл Геймън и Бил Гейтс, които са себе си.
Въпреки всичко все още не смятам да вдигам ръце от поредицата, защото твърдо вярвам, че нещата има как да тръгнат обратно нагоре. Единствено леко ме притеснява, че създателите сякаш са позабравили първоначалната идея на сериала. Важното в случая е, че сезон единадесет не може да бъде наречен добър. Най-много мога да го определя за приемлив.
Лична оценка: 5.4/10

Коментари