The Resident (2011)

От една страна ме изпушва на смях като се сетя за един от най-култови бисери на Стратега от Мировяне, но от друга пък сякаш има голяма доза истина в думите му. Въпросните слова бяха изречени след резила на нашите в мач срещу Черна Гора, когато у дома паднахме с 1 на 0. На въпрос на журналист, дали сме ударили дъното, Пената отвърна: "Дъно е имало и пак ще има."
За ей тая изцепка се сетих след като изгледах "The Resident", който мощно удря дъното. Гледането му е тотална безсмислица, защото продукцията чисто и просто представлява фекална вода, ароматизирана като боза.
Хилари Суонк влиза в ролята на доктор адвентюрес, преживяващ труден период, след като осъзнава, че гаджето и изневерява и си търси ново жилище под наем, за да смени обстановката. Намира си перфектното такова - просторно, евтино + готин хазяйн. 3 в 1 - неочаквано отблъскваща комбинация в този конкретен случай, защото както знаем много хубава не е на хубаво, но пък изглеждайки филма се убедих, че много тъпо си е баш на тъпо. Така че независимо дали се досещате или не, сюжета мирише на мърша, а актьорските изпълнения са по - непоносимо - досадни и от летен грип.
За Хилари Суонк няма какво да говоря, участието и в тази лента е равносилно на абсолютна излагация. В проекта с главна мъжка роля се е уредил и Джефри Дийн Морган, да точно така, това е загубенякът от "Загубеняците", Брадатия козел, ей кей ей Голямата кратуна, който тук изиграва партията на разгонения хазяйн. Чутовно падение бележи и небезизвестния Кристофър Лий, който тук играе ненужния подозрителен дядко, като това наистина е една безлична и дразнеща роля. Явно наистина никога не е късно да станеш за резил.
Но освен с убийствено тъп сценарий и ужасно некадърни актьорски изпълнения, филмът се отличава още с липса на атмосфера, умряло темпо, изкуствени диалози и посредствена музика. Опитите да ни пробутат Хилари Суонк като секси мацка, давайки я разсъблечена по-честичко, удрят на камък, защото тя просто не е такава. То поне да беше някоя друга актриса, но Хилари Суонк!? Бич, плийз!!! Туистовете са нелепи и въпреки, че се опитват да изкарат филма оригинален, те всъщност действат точно наобратно, като по този начин ни помагат да осъзнаем що за безумна простотия наблюдаваме.
Не бих препоръчал филма на абсолютно никого, но ако случайно имате около час и половина за убиване и няма какво да правите, но наистина НЯМА, то по-добре влезте във youtube и разцъкайте клипчета с шоуто на професор Юлиан Вучков. Хем ще се посмеете, хем пък може и да научите нещо, знае ли човек? А на въпроса дали Хилари Суонк удари дъното с тази си роля, отговора е точно един - дъно е имало и пак ще има.
Лична оценка: 1/10.

Коментари