Кратки мнения за актуални филми Част 1

Насъбраха се изгледани филми, а никак не ми се разсъждава върху всеки поотделно и реших просто да ви дам насока относно кой става и кой не. Защото без моето мнение, всички знаем, че е немислимо да си изберете сносна продукция за гледане.

Новият филм с участието на Джим Кери е много спрял. В него сякаш всички - от режисьор до последния статист, са се наговорили да действат бавно. Демек - прайм европейско кино. Измъчено заглавие, заснето противно и съсипващо бездействено. Това не е ролята за Джим Кери, това не е ролята на Джим Кери.

Ако някой влиятелен тип от Холивуд сега излезе и най-сериозно обяви, че старите филми на Спилбърг, всъщност не са режисирани от него - веднага бих му повярвал. Някои от последните му творби са си доста тъпички. "Играч първи, приготви се" в частност е на първо място бездушен. И основният ми проблем е, не че не е уловен духът на книгата, а че просто заглавието си е скучновато и повърхностно.

Освен актьора Клинт Истууд, харесвам и режисьора Клинт Истууд. Този път нещата не са му се получили. Филмът за трима приятели, предотвратили терористичен акт във влак е посредствен и постен. Уважавам това, че режисьора не е искал да разкрасява историята с небивалици, но това не работи в полза на заглавието. Единствено интересно е да се види играта на тримата в главните роли, които са и реалните спасители на пасажерите във влака.

Интересна идея, но слабо реализирана. Фен съм на жанра и за това леко съм завишил оценката.

Безмозъчна дебилщина. Гледайте само ако искате да оставите мозъка си да почива или ако търсите съмнителни зрелища.

Страхотен български филм. Във "Вездесъщият" главният герой монтира камери вкъщи и на работа и започва да следи семейство и колеги нон стоп, като това се превръща в негова фикс идея. Помислете - дали нещата не могат да се объркат?

Харесвате ли първа част? Ако да, то тази няма как да ви разочарова, защото е още по-добра. Тотална гавра ви очаква - от себеусмиване, до клепане по всички попкултурни клишета, за които се сетите. Много свеж, забавен, кървав, мръсен - не го пропускайте!

Коментари