Любими моменти от любими сериали: "Game of Thrones" Season 5

Винаги съм знаел, че Захари Бахаров е дивак!

Вече яко захапах шести сезон, а се туткам с публикацията за пети. Споко - вече е готова и ще може да се насладите на някои подбрани сцени, които съм си играл да режа със специален софтуер, специално за вас.
Иначе отново много силни десет епизода. Какво се случи в общи линии? Станис Баратеон се изтипоса в Черен замък при нощния страж, където да търси съюзници за предстоящото му нападение над Кралски чертог. Армията му вече е внушаваща и сякаш поражението при Черна вода е вече позабравено, но друго си е зад теб да са мъжете от стража, плюс диваците.
Джон Сноу е новият Лорд-командир в Черен замък. Управлението му си е доста демократично, като идеите му са напредничави и трудно разбираеми за повечето от мъжете от Нощния страж. Сноу иска обединение с диваците, за да може заедно да посрещнат атаката на Нощния крал и белите му бродници. Ще бъде ли одобрен такъв начин на мислене?
Санса преживява истински кошмар. Върната обратно в Зимен хребет, тя по принуда става жена на Рамзи Болтън. Аря Старк попада в храма на Многоликия бог, където и предстои обучение при Безименните. Бран и сподвижниците му засега са оставени на заден план.
Церсей ненавижда съпругата на крал Томен, като чувствата са взаимни, но Кралицата майка е по-опасната в случая. Уловката е, че и тя подценява мощта на новия религиозен враг, с предводител Върховният врабец.
Крал Томен е посмешище. Джейми пък тръгва към Дорн, заедно с Брон, за да видят какво се случва с Мирцела. След смъртта на Червената пепелянка дъщерята на Джейми и Церсей бе заплашена. А любимото ни дяволче Тирион бяга към спасението, понеже след като изпробва арбалет върху баща си (арбалета се оказа качествен), се оказа, че трябва да спасява живота си. Планът е да стигне до Мирийн, където властва Денерис.
Родената в буря от своя страна изтърва юздите на управлението и Мирийн е на прага на граждански бунт, а драконите и са неуправляеми.
Стига толкова писанки! Време е за същественото - клиповете. Приятно гледане!

Драконите нещо не слушат майка си.

Милостивия Джон Сноу.

Милостта обаче често е неприложима. Станис Баратеон одобрява.

Топло посрещана за Джейми Ланистър и Брон в Дорн.

Баристан Селми не е казал последната си дума. Все още.

Денерис подхвърля мръвка на чедата си.

Тирион и Джора се натъкват на отвяваща ума гледка. За жалост време за зяпане няма.

Джора има подарък за Денерис.

Епизодът, озаглавен Хардхоум граничи с чисто съвършенство. Ето една много малка част от него. Има го и наш Захари!!!

Промитият мозък Станис Баратеон с поредна ужасяваща глупост. Нереална извратенящина.

Айде на пържените филийки.

Какво разочарование. Какъв крах за Станис само... Поне го затри точно който трябва.

Сладко отмъщение за Аря Старк. И много кърваво.

Прескачаме изтърпяното от Церсей унижение и отиваме директно към... смъртта на Джон Сноу.

Коментари