Любими моменти от любими сериали: "Game of Thrones" Season 2

Много крале се навъждат във втори сезон на "Игра на Тронове", но на железния трон гордо се пъчи лекенцето Джофри. След като последният реши да сложи край на мъките на лорд Едард Старк, настъпват мръсни времена за Кралски чертог. Едно на ръка, че мнозина смятат Джофри за недостоен владетел, застанал без право на трона, а сега е отприщен гнева и на всички, които смятат, че са ощетени от наглите Ланистър.
Братът на Робърт Баратеон Станис, се подготвя за поход, с който да си извоюва по право полагащият му се железен трон. Роб Старк се готви да отмъсти за смъртта на баща си, както и да върне сестрите си в Зимен хребет. Другият брат на Робърт, лордът на Бурен край Ренли Баратеон, също смята, че е достоен за истински крал.
Задава се война, за която Джофри не изглежда подготвен. Лорд Тивин Ланистър е с армията си и се готви да противодейства на войските на Роб. Джейми Ланистър е в плен. А за Ръка на Краля е назначен... Тирион Дяволчето Ланистър.
Просто страхотно. След пълния крах на тази позиция на достойния, във всяко отношение, мъж Нед Старк, сега е време за шоуто на джуджето. Тирион е пълна противоположност на Едард Старк и това не е откритие. Дяволчето знае как се играе играта, която пък дори му и харесва. Но какъв в крайна сметка е крайният резултат? Тирион отново бива сдъвкан и изплют от системата. Както в преносен, така и в буквален смисъл.
Голямо развитие, в изцяло негативен план, търпи образът на Теон Грейджой. Клелият се във вярност на Роб Старк железнороден, започва да върти гадни номера, а предателството му е подло и неочаквано. Макар и добре мотивирано.
Малко по-слаб от първи сезон, сериалът продължава повече от уверено. В едно от най-добрите шоута, да не кажа и най-доброто, което сме виждали на малък екран, виждаме много класа и стил. Кървав, с уникални актьорски превъплащения, с изобилие от интриги, секс сцени и сурово млатене и с множество красиви и величествени гледки, които просто няма как да видите в друг сериал. Жестока драматургична основа, изобилие от герои и съдби за проследяване, една постоянна несигурност, идваща от факта, че всеки може да умре.
Споменах за новата Ръка на Краля, която разбира от схеми. Споменах и за множеството нароили се крале с претенции. Но нищо не казах за Джон Сняг и Аря Старк, които са сред най-симпатичните персонажи, още повече, че очакваме да се развиват още. Невероятни неща се случват и около майката на драконите Денерис. Но! Както и да е, аз малко се поотплеснах. Целта ми беше да ви предоставя няколко от любимите ми моменти от втори сезон, та да си ги припомните с кеф и вие.

Започваме с Роб Старк и вълчището му, които посещават кралеубиеца, та да си побъбрят сладко.

Минаваме към отново нашамарения Крал Джофри.

Няма как да минем без уникалната реч на новия владетел на Зимен Хребет Теон Грейджой.

Дяволчето също го бива в речите.

Жестока е битката между Джон Сняк и Корин полуръката.

Раждането на демон винаги заслужава внимание.

Джуджето бива леко посечено.

И за финал - малките дракони на Денерис в действие.

Това далеч не са всички най-добри моменти, а просто едни сред многото такива. Няма нужда да споменавам, че едни от най-ценните сцени в сезона бяха словесните престрелки между Тирион и Церсей.
А аз вече започнах сезон трети и първи епизод беше смазващ.

Коментари