You, Me and Dupree (2006)


Карл и Моли са пресни младоженци, които още не са изпитали удоволствията от съвместния си живот, но това не попречва на Дюпри да се нанесе при тях.
Кой е Дюпри? Това е въпросът за милион долара.
Много кратък отговор: най-добрият приятел на Карл.
Не чак толкова кратък отговор: безработен, бездомен нехранимайко, който притежава всичко на всичко що годе приличен велосипед. Чаровният блондин я кара по течението и не изглежда особено притеснен от положението, в което се намира.
Вярно е, че като човек и приятел е обичлив, страстен, отдаден, услужлив и раздаващ се, но несъобразителността му в по-деликатните ситуации, както и навикът някак между другото да наглася нещата да са удобни нему, не го правят най-добрия възможен гостенин.
Така че вместо секс, смях и най-вече разбирателство, за семейство Петерсън предстоят незначителни ситуацийки, като задръстен кенеф, промяна настройките на телефонния секретар, нов абонаментен план към кабеларката, плюс още множество други своеволия, довеждащи до пренебрежителен пожар примерно.
Отношенията в младото семейство откровено започват да циклят, най-вече защото Карл е затрупан от работа от шефа си, който изглежда го мрази. Лека вметка - шеф му е бащата на Моли.
И докато нивата на раздразнение в отношенията на младоженците рязко се покачват, по всичко изглежда, че през това време Дюпри се забавлява без нещо да му тежи на съвестта.
Изгледах филма без да ми втръсне, което определям като успех. Това не е моят жанр, но понеже няма излишна захаросаност, а актьорите играят прилично, си спечели благоразположението ми.
Режисьорите са братята Русо, които безкрайно уважавам покрай първите сезони на "Community", а в последните години двамцата ни подариха най-добрите комиксови филми за супергерои. Разбира се говоря за "Captain America: The Winter Soldier" и "Captain America: Civil War", които може би ще бъдат надминати единствено от задаващия се догодина "Avengers: Infinity War", режисиран отново от тях.
Лична иценка: 7/10

Коментари