Getaway (2013)

Брент Магна е заставен да открадне готин и надежден автомобил и да прави лудории, включващи гонки с ченгета, блъскане на патрулки, както и взривяване на сгради, из милата ни България. Човекът е бивш автомобилен състезател, така че наистина успява да всее смут с лудия си шофьорлък.
Защо заставен, може би ще попитате. Защото жена му е отвлечена и ако не изпълнява точните указания на баш злодея, тя ще бъде убита.
Екшънът, който предстои пред Магна, той няма да изживее сам. Компания му прави искащата автомобила си истинска собственичка на откраднатото возило, която се оказва доста полезна с технологичните си познания и хакерски изпълнения.
"Бягство" е елементарна продукция, заснета в България и то без капка въображение. В главната роля е клетникът Итън Хоук, който е талантлив и не знам как я е докарал до това дередже, а младата хакерка е изиграна от Селена Гомез, която не е най-лошото нещо във филма и дори демонстрира хъс.
Заглавието проследява събитията от една нощ, изпълнена със звуците на дрънчащ метал, вой на сирени, свирене на гуми, звън на строшено стъкло и тътен от експлозии. Това не бива да ви заблуди, че там някъде се намира нещо, което евентуално да става за гледане.
Лична оценка: 2.4/10

Коментари