White God (2014)

Още от тринайсетгодишна Лили започва да се сблъсква с трудностите на живота. Дете на разделени родители, тя е оставена за известно време да живее при баща си, понежа майката има работа някаква извън града.
Най-добрият приятел на Лили е Хаген - домашният и любимец, който е непородисто, но много хубаво и игриво куче. Бащата на момичето и Хаген обаче не се разбират още от ден първи, а изглежда съседите от блока също виждат кучето като евентуален проблем. Без много церемонии бащата освобождава кучето от задълженият му. Точно така - изритва го на улицата.
Филмът общо взето се занимава с това да проследи съдбите на четериногия приятел и стопанката му след раздялата им. Унгаро-немско-шведската продукция е кадърно построена и заснета и прилежно ни показва издирващата Хаген Лили, както и в какви каши се забърква междувременно, но не пропуска и детайлно да ни запознае с кучешкия живот на един свикнал с домашните удобства разглезен любимец.
Заглавието в никакъв случай не е за изхвърляне, а ако го мушнем в графата хорър, няма да сме много далече от истината. Единствено в повече ми дойде прекалено метафоричният финал. Не съм убеден, че го разбрах.
Лична оценка: 6.5/10

Коментари