The Body (2012)

Тялото на неочаквано починалата от инфаркт бизнес дама Майка изчезва шокиращо от моргата. Следи от взлом няма, а нощният пазач, който евентуално може да хвърли някаква светлина по случая, хуква панически въпросната вечер през гората. При опит да пресече пътно платно, в ужасеното състояние, което се намира, охранителят бива блъснат от автомобил и изпада в кома.
Да разследва е изпратен Хайме, детектив с опит, който мрази да говори за миналото и има известни проблеми с гневливия си характер, който се мъчи да контролира. Той задържа за разпит по-младия съпруг на Майка, но човекът се оказва със съмнително поведение и Хайме няма друг избор освен да го заподозре като участник в престъплението.
Продукцията е испански мистериозен трилър, който със своите пресметливост и студенина вледенява нервните окончания. Загадката с изчезналия труп изглежда неразрешима, а това че е почти невъзможно да се познае кой е злодеят прави лентата още по-очарователна. Мен историята ме води за носа без особен проблем.
Лична оценка: 8/10

Коментари