Body Bags (1993)

С голямо удоволствие ще ви представя един много скъп за мен хорър филм, защото е едно от заглавията, които съм въртял безброй пъти на видеото в детството си. Говоря за "Чували за трупове", който представлява филм на ужасите, съдържащ в себе си три половинчасови страшни истории. Въпросните са озаглавени "Бензиностанцията", "Коса" и "Окото", като първите две са режисирани от Джон Карпентър, а третата от Тоби Хупър. Демек все изявени майстори в жанра.
В "Бензиностанцията" красиво момиче застъпва нощна смяна на бензиностанция, като това е първото и дежурство на работното място. Мадамата е отракана и не се вълнува особено от това, че цяла нощ ще е сама, обслужвайки крийпи типажи. Не се трогва особено и от това, че по радиото тръбят за някакъв изфирясал сериен убиец. Идеята и е да изкара спокойна вечер, усилено учейки покрай неизбежния работен процес.
Дали иска твърде много?
"Коса" ни запознава с мъж на средна възраст, който е обсебен от фикс идеята си да има буйна коса. Факт е, че неговата е бая редичка, но опитите с мазила, лисиони, дори музика за растеж на косата, са меко казано пародийни. Пичът обаче все пак изкарва късмет - хваща телевизионна реклама, в коята представят чудодеен метод, на който ако се доверите, може да имате каквато си коса желаете.
Изглежда като по поръчка и бленуващият буйно окосмение чичко се подлага на процедурата. Ефектът се проявява още на следния ден, но някак не се вписва в представите за естетика.
И каквото и да правите не звънете на телефон 555 99 11 !
"Око" е разказ за бейзболист в топ форма, който при пътна катастрофа се оказва с парче стъкло в излишък в десния дзъркел. Спортягата е запален състезател и дава мило и драго да се върне на игрището редом до съотборниците си. Така че не е изненада, когато очен доктор му гарантира успешна трансплантация на око, че нещастникът приема.
Новото око сработва. Но трудните дни за човечецът тепърва предстоят - присаденият орган има свой поглед върху някои аспекти от живота... и смъртта.
Историйките са кратки и с много ретро привкус. В главните роли ще срещнете самите Джон Карпентър, Тоби Хупър, Том Арнолд, както и Марк Хамил. Абе хорър, който ти стопля душичката.
Лична оценка: 7/10

Коментари