Baywatch (2017)

При едно от сутрешните си кросчета край плажната ивица, лейтенант Мич Бюкянън, лидерът на местните спасители на плажа, се натъква на пакетче с наркотици. Не след дълго при инцидент с яхта умира човек при не особено ясни обстоятелства. За опитния Бюкянън случаите са свързани с отворилия наскоро нощен клуб близо до плажа.
Същевременно ситуацията със спасителите на плажа също е динамична, понеже се провежда кастинг за наемане на нови лица, които да попълнят екипа. Избрани са трима, а единият от тях - Мат Броуди - е бил шампион по нещо си и дори е притежател на два златни медала, с неоспорими индивидуални качества, но пък слаб отборен играч.
Мич Бюкянън е убеден, че той и останалите спасители сами трябва да се нагърбят с разследването на съмнителните случаи свързани с нощния клуб. Броуди смята, че за подобна работа е нужна полиция. Предстои сблъсък на възгледи, а въпросът е дали новосформираният екип от спасители на плажа ще съумее да работи в синхрон.
Филмът е цветен и шарен, с лъснатата си до блясък визия прилича на модерен комерсиален хит излъчван по MTV. Шумен е - повечето парчета от саундтрака са модерна популярна музика, която може и да е в по-голяма степен какафония от звуци, но пък създава някакво настроение. А показният екшън се преплита с дебелашки хумор и спомага лентата да се изниже по-неусетно.
Работата е там, че явно бях настроен за дебилна кретения и се забавлявах с цялото това нещо. Понеже никога не съм бил фен на оригиналния "Baywatch", защото просто не го следях, не мога да кажа дали това осъвременяване е нужно, но за мен като отделен филм в графата екшън-комедия, той работи. Още повече, че изпълненията на Скалата и Зак Ефрон въобще не са за подценяване.
Лична оценка: 6.5/10

Коментари