Amityville: The Awakening (2017)

Джоан Уолкър е самотна майка, която заедно с двете си дъщери - тийнейджърката Бела и малката Джули, както и с единствения си син Джеймс, се мести да живее в нова къща. Джоан искрено вярва, че на новото място синът и ще получава най-добрите възможни медицински грижи, понеже момчето наистина има нужда от добър специалист, защото е изпаднало в мозъчна смърт и лежи безпомощно на системи.
Бела е недоволна от промяната. Като сестра близначка на Джеймс тя не вярва в неговото оздравяване, а това че трябва да учи и в ново училище допълнително я вбесява. За капак още първите дни на даскало тя разбира от съученици, че семейството и се е нанесло да живее не къде да е, а в прословутия Амитивил. Когато пък Джеймс започва да показва признаци на подобряване, нещата съвсем придобиват зловещ оттенък.
"Амитивил: Пробуждането" се явява продължение на филмите за къщата на злото, като определено зачита оставеното му от тях наследство. Вярно, че до един момен го прави по начин, който аха да залитне към пародия тип "Scary Movie", но сценаристите умело избягват тази възможност и създават стабилно хорър предложение.
Сюжета е може би стандартен за поредицата, но предлага достатъчно сцени, които да ви накарат да подскочите, да извърнете глава или пък да ви полазят ледени тръпки. Камерън Монахан е човекът, който изиграва Джеймс Уолкър, а добрата новина е, че изражението му е достатъчно психо, че да го превърне в безподобно подходящ за поверената му роля.
Лична оценка: 7/10

Коментари