The Collector (2009)

Трябва да го гледате, за да разберете кой какво ще колекционира. Мисля, че няма да си изгубите времето, хорър маниаци.
Определено въпросното заглавие не е черешката на тортата. Не е нещо невиждано, нито пък шедьовър в жанра, но си има положителните страни и би следвало да бъде гледано от любителите на филми като "Тексаско клане", "Петък тринайсти", "Хелоуин" и други подобни.
Имаме главен герой, който трябва да проникне нощем в къща и да открадне скъпоценност от сейфа, която да предаде на изпечени мафиоти срещу добро заплащане. Парите са за жена му, която го е закъсала здраво, а и дължи пари на важни клечки, на които от здравословна гледна точка е препоръчително да ги върнеш.
Демек нашият юнак е пичага отвсякъде. Обаче актьора подбран за ролята прави много добра игра и пресъздава успешно образа на човек съпричастен със съдбата на своите близки.
Имаме стандартния за филм на ужаса злодей. Психопат с маска, който обича да измъчва жертвите си и да ги убива по особено жестоки начини.
Имаме семейство, заедно с домашния им любимец, в ролята на жертвите плюс пълна с капани къща. Тук нещата заприличват малко на "Убийствен Пъзел", но в това няма нищо чудно - режисьор е Маркъс Дънстан, сценарист на четвърта, пета и шеста част на Пъзела.
Стандартен хорър с личащ си нисък бюджет, с прилична актьорска игра и няколко доста приятни кървави моменти.
Лична оценка: 7/10.

Коментари