Martyrs (2008)

Важно уточнение - става дума за френската версия, не за американския римейк отпреди няколко години, до който така и не намерих смелост да припаря. Както и да е, заглавието, което ви представям е може би най-разстърсващия филм на ужасите, който съм гледал.
Гледах го сам, по късно и на тъмно. Интересното беше, че точно когато свърши и дойде ред за финалните надписи вратата на стаята ми незнайно как се отвори с изскърцване. Леко отваряне от рода на 5-10 см., явно не съм я бил затворил като хората първоначално, пък и стари врати... Но в него момент, без срам ще си призная, направих това което никой друг път не бях правил - заключих се (за по-сигурно).
Убийсрвено въздействащ на нервите и психиката филм. Много кръв, ама много. Крайно стряскащите сцени изобилстват. Всичко е направено да изглежда реално и е наистина плашещо.
Актьорската игра е на много високо ниво. В много от моментите съчувстваш на главната героиня и си съпричастен с това, което и се случва.
Друг голям плюс е това, че просто в нито един момент не знаеш какво ще последва. Краят е непредвидим до последните си секунди.
Личната оценка: 9/10.

Коментари