Don't Hang Up (2016)

Банда нехранимайковци се занимава с това да гъбарка хора по телефона, като членовете и смятат дейността си за най-забавното нещо на света. През една нормална и спокойна вечер, когато двама от шегаджиите лежерно си пийват биричка и си похапват сладко пица, а през това време въртят яко шайбата на телефона, настъпва рязък обрат, който се оказва и доста смъртоносен.
Младите момчета получават серия от обаждания, като гласът от телефона е студен и заплашителен, а се и оказва, че лицето X знае много за майтапчиите. Човека яко ги стряска с лична информация и заплахи, а много скоро става ясно, че това нито е игра, нито пък някаква извратена шега.
Филмчето започва малко неуверено. Сравнително безинтересно е докато злодея не позвънява на безрасъдните младежи. След това напрежението рязко се покачва и любителите на хоръра ще усетят тръпката.
Продукцията е нискобюджетна, но поне не е заснета с клатушкащи се камери. Актьорите по никакъв начин не са слаба брънка, въпреки, че са неизвестни лица. Злодеят е заплашителен, опасен и както се разбира в последствие много добре мотивиран. Това, че е фен на "Убийствен пъзел" не ме извади от филма. Спокойно можете да дадете шанс на заглавието.
Лична оценка: 5.9/10

Коментари