Джеймс Хадли Чейс - "Шокова терапия"

След като Теди Риган, който се занимава с продажба на телевизори и радиоапарати, както и с тяхното сервизно обслужване, отива във вилата на семейство Делейни, той очаква да се срещне с мъжа инвалид, за който е дочул, че е богат, така че се надява да сключи изгодна сделка. Това, което не очаква е, че г-н Делейни има страшно секси съпруга, която много бързо и неочаквано почва да му налита. Риган е със слаби ангели и се влюбва до уши в изключителната Джилда.
Нашият човек буквално изгаря от мерак по жената на Делейни, а тя от своя страна му пуска достатъчно аванта. В непринуден разговор Джилда му споменава, че мъжът и е в това състояние по нейна вина и от угризения на съвестта не може да го напусне. Подхвърля обаче, че ако горкият нещастник умре, тя ще е богата и е готова да дели парите със скъпия и Риган.
Делейни скоро ритва камбаната. Местният шериф, както и медицинското лице пришито към полицейското управление са двама уморени старци, които нямат нужния кпацитет да разгадаят случая.
Убиецът на това се и надява. Но всъщност кой е той?
Много приятна книга, която се чете за ден. Обикновен телевизионен инженер е поставен в ситуация, обтягаща нервите докрай и неговите ходове и реакции са изключително интересни. Крайният резултат е приятно криминале, в което да се потопите, обградени от ченгета, агенти на застрахователна агенция и мошеници.
Лична оценка: 7.1/10

Коментари