Underworld: Blood Wars (2016)

"Подземен свят: Кървави войни" продължава историята за нестихващата вражда между изискани вампири и битници върколаци. Освен междувидови битки обаче вътре ще намерите още върколаци ръмжащи и дърлещи се със свои, вампири избиващи и предаващи свои, а всяко действие е съпътствано от на пръв поглед невъзможни дози малоумие и идиотизъм.
Още в първите сцени ни става ясно за какъв филм става дума, понеже се натъкваме на изумително слаби актьорски изпълнения. Сякаш гледаме хора, практикуващи професията, които вследствие на магия, извъднъж са останали без дори капка талант. Диалозите ни са представени по такъв начин, че отстрани изглежда все едно никой не вярва и на думичка от казаното. Просто всеки изчаква реда си и си казва наизустените думички. Кака Кейт вече ми е безинтересна, а и самата тя тук дори и не се опитва да изпъкне някак. Върха на актьорската немощ обаче е постигната от Тео Джеймс, който е един от най слабите актьори, кото съм виждал в последно време.
Липсата на добра история предполага повече отделено време за качествени битки, само че не се надявайте прекалено - тях ги е хванала липсата. Единствено първата юмручна разправа между Селин и водача на мутиралите вълци Мариус е що годе разчупена, всичко друго в тази насока е невдъхновено.
Лична оценка: 3.5/10

Коментари