Power Rangers (2017)

Добър пример как едно многократно употребявано, дебело и мазно клише може не само да мине, ами и да работи успешно. Сюжетите, в които група тийнове получават суперсили, които не са за кеф, а трябва да бъдат използвани за спасяването на земята, не знам колко са вече на брой. Но тук е обърнато голямо внимание на персонажите, които по мое мнение са добре развити.
Става дума за три коча и две кифли, които не щеш ли се оказват достойни да получат свръхсили. Това са прегрешили бунтари, отритнати от обществото или незабележими тийнове, но филма за никъде не бърза и ни разкрива на кой какво му тежи, което се оказва изключително благотворно.
Злодейката не е нищо кой знае какво, екшъна не постига уау ефект, обаче продукцията ни най-малко не страда от това. Все пак имаме дебили, за които да ни е грижа и това хич не е малко. Другото, което много помага е, че "Звездни рейнджъри" не се стреми да се хареса на всички, а се цели в точно определена аудитория. Подсказка - не е за много порасналите.
Актьорите полагат много усилия и се справят прилично. Повечето са непознати лица, но в каста все пак блестят две имена - тези на Елизабет Банкс, като тук не очаквайте да видите сексапил от нея, и неотразимия Браян Кранстън, който дори само с глас заслужава да обере де що има суперлативи.
Последно ще спомена и режисьора - Дийн Израелит. Искаше ми се да го отбележа като факт, защото преди две години човека режисира група келеши, които откриха начин да пътуват във времето в доста приличния "Проект Алманах".
Лична оценка: 7.5

Коментари