Кухня. Последняя битва (2017)

Един от любимите ми комедиини сериали изобщо е руска продукция и се нарича "Кухня". Шест изключителни сезона, изпълнени с интересни сюжети, симпатични образи и много естествен хумор. Заснет е по начин с нищо не отстъпващ на американските комедиини сериали, актьорите са само пичове и пички, а саундрака е подбран с много вкус. Някъде между сезоните е позициониран и първия пълнометражен филм "Кухня в Париж", който също си струва гледането.
Заглавието, което ви представям в момента иде след феноменалния шести сезон и се явява втора пълнометражка. Заварваме любимия ни главен готвач Виктор Баринов като новоизлюпен пенсионер. Човека си почива блажено, когато по молба на президента е призован да сформира отбор, с който да се яви на световното първенатво за професионални готвачи. Малко преди самото състезание нашия мустакатко разбира, че има син, който е хакер и се намира пред угрозата да се озове в затвора. За да го отърве Виктор Баринов сключва повече от интересна сделка.
Филма е не просто хубав. Той е задължителен. За феновете на сериала е ясно, но той е задължителен и за обичащите доброто комедиино кино. Почти всички познати ни актьори се завръщат, а личния ми любимец Дмитрий Нагиев е с централна роля, което ме зарадва неимоверно. От холивуд само могат да гледат и да се учат как се прави качествен жанров филм, който освен, че е безумно смешен, е заснет и изигран по начун близък до съвършенство.
Лична оценка: 9/10

Коментари