The Company You Keep (2012)

"Хората, на които държиш" е драматичен трилър, на който режисьор и актьор в главната роля е Робърт Редфорд. Филма е наблъскан с известни актьори, повечето от които в поддържащи роли (пише ги на постера), които обаче не успяват да го направят по-качествен. На мен ми беше скучен през всичките 120 минути.
Джим Грант (Робърт Редфорд) е баща, който сам отглежда малката си дъщеричка. В миналото си той е бил активист в терористична организация, издирван за тежки престъпления. Към днешна дата човекът се укрива повече от успешно, но когато друга бивша активистка е арестувана, относно случая и около него в частност започва да души младия и напорист журналист Бен Шепърд (Шая Лебьоф). Джим трябва да се изплъзне от упорития натегач и започва издирване на човек от миналото си, в последен опит да изчисти името си.
Не мога да нарека продукцията откровено глупава, просто ми беше безинтересно, някак все тая. Робърт Редфорд не впечатлява, а Шая Лебьоф прави една от посредствените си роли. Споменатите звезди в поддържащи роли няма да ги запомня с нещо конкретно, може би ми се наби единствено неприятното остаряване на Ник Нолти.
Лична оценка: 4.2/10

Коментари