Pete's Dragon (2016)

Просто да не повярва човек, че от Дисни могат да поднесат толкова бездушна историйка. Разбира се така става, когато просто претоплиш манджата.
В "Драконът, моят приятел" ставаме свидетели как малкия Пит заедно с баща си и майка си претърпяват катастрофа с автомобила си. Родителите загиват, а малчугана бяга в гората, където оцелява шест години, преди да бъде намерен. Естествено това е невъзможно, но Пит намира точния приятел - дракон.
Дракона между другото е нелеп в опитите да предизвика симпатия. Има доста опити в тази насока, но най-вади очите държанието му - сякаш е куче.
Историята е банална, отчайващо втръснала. "Тролчетата" също е изключително детски ориентирано заглавие, но там създателите са наясно с този факт и действително има шанс да се хареса и на по-големи зрители. Тук такава "опасност" няма.
Измъчените напъни за драма, пролетите безсмислени сълзи, героичната музика, образите, които са с ореол на светци и излишно разтегнатия финал са още от минусите, които няма как да бъдат пренебрегнати.
Лична оценка: 3/10

Коментари