Alien Covenant (2017)

Най-точно казано - филма е едно голямо скучно разочарование. Разглеждан единствено като хорър той не е чак безнадеждно тъп, но като част от култова поредица не сработва. Дори не мога да кажа с чиста съвест, че е по-добър от противоречивия "Прометей".
Бай Ридли Скот от едно известно време ни снабдява с претенциозни, но всъщност болезнено тъпи продукции, а като лично негово постижение в тази насока мога да посоча "Съветникът". Не знам какво си е мислил човека, но е едно да направиш произволна тъпня и съвсем друго да почнеш да съсипваш нещо перфектно, което на всичкото отгоре сам си създал.
Сюжета на "Пришълецът: Завет" е произведение на хора, страдащи от лек дебилизъм. Актьорите, които са ни натрапени да гледаме са посредствени, а персонажите, в които се превъплъщават са безинтересни, изключваме единствено великолепния Майкъл Фасбендър. Най-големия грях на продукцията обаче си остава един - подвеждащата, може би дори лъжовна рекламна кампания, която излъга всички, че това ще е филм за Пришълецът. Да са знай - НЕ Е!
Иначе имаше няколко приятни кървави сценки, това не мога да го отрека. Отделен въпрос е, че не бяха достатъчно. А и края на филма ми беше предвидим и претупан. Определено това не е заглавието, което чакахме и заслужавахме.
Лична оценка: 5.6/10

Коментари