The Void (2016)

Филма започва със селско ченге, което кротко си седи на пост в патрулката и се чуди как да му минава времето, когато от близката горичка на четири крака изпълзява неизвестен тип. Първите впечатления на полицая са, че човека е мъртво пиян, но след като го оглежда отблизо вижда, че по клетника има кръв. Мислейки, че е ранен, блюстителя на реда го качва в патрулката и право в селската болница.
Там пък започва поредица от странности - едната от сестрите откача, в болницата влизат двама съмнителни типа, единия от които въоръжен, а за капак сградата бива обградена от лунатици наметнати с чаршафи, като на главите им има изобразен странен триъгълник.
В опитите си да направят вледеняващ кръвта космически ужас, създателите на продукцията толкова са се унесли, че са забравили за нещо доста важно - поне малко смисъл. Не мога да отрека, че филма е кървав и населен с изключително уродливи създания, плод не на компютри, а на практически ефекти, но парадокдсалното е, че ефекта от това е нулев. По никакъв начин не мога да кажа, че бях стреснат или притеснен. Нито едно от съществата не ме изкефи подобаващо, било с дизайн, с кърваво убийство или с издаден звук.
Визията на "The Void" е долнопробна. Ясно, че става въпрос за нискобюджетна касапница, но щеше да е добре ако бяха го прикрили някак. Актьорите не се справят особено добре, а персонажите им са напълно безинтересни. Много викане, много кръв - за нищо.
Лична оценка: 3.4/10

Коментари