The Fate of the Furious (2017)

С гръм и трясък пристигна новата част на поредицата, която създаде собствена реалност и свои си правила - "Бързи и Яростни 8". След четворката насам всеки следващ филм се опитва да забавлява зрителя не просто с автомобилни гонки, въпреки че и те не липсват, а прибавя тонове абсурден екшън, маса мъжкарски лафове, както и не малка доза хумор. И успява. Това е една от най-здравите поредици за разпускане, като осмата част не е никак по-лоша от предните три, в някои отношения даже е и по-добра.
Не ми се преразказва сюжета, който никак не е сложен за следене, просто искам да ви успокоя, че спокойно може да идете на коино и да си дадете парите. Филма го заслужава отвсякъде.
Запазената марка на поредицата, а именно напълно невъзможните и абсурдни каскади, е налице. Екшъна е грандиозен - заснет е отлично и е много.
Звездите, които блестят на екрана са Вин Дизел, Дуейн Джонсън "Скалата", Джейсън Стейтъм, Мишел Родригез, Тайрийз Гибсън, Кърт Ръсел, Скот Ийстуд и Чарлийз Терон. Всеки от изброените получава своите минутки да блесне, но особено открояващи се са Чарлийз Терон, като злата хакерка Сайфър, както и Джейсън Стейтъм, който когато не се взема на сериозно меже да бъде просто перфектен.
Хелън Мирън има няколко страхотни включвания, а закачката между Стейтъм и "Скалата" е скандална. Тайрийз Гибсън отново си плямпа през цялото време.
Разбира се Лудакрис, както и компютърждийката, изиграна от Натали Емануел, също са тук, но за жалост сюжета ощетява най-много техните образи.
За финал - абсурда е пълен, а филма е повече от дебилен. Чакаме девятката.
Лична оценка: 8.1/10

Коментари