Storks (2016)

"Щъркели" е много забавна анимационна комедия, без претенции за долбокомисленост или пък сериозни опити за морални послания. Цветно детско с много майтапи, ако има малчуган наоколо, без колебание може да му го пуснете. Шанса да ви хареса и на вас по-големите никак не е малък.
Във времена, когато щъркелите вече не разнасят бебета, а правят доставки за търговски интернет гигант, за един от най-добрите служители на фирмата - Джуниър, настават тежки времена. Последният е на прага на повишение, но заради вродената му мекошавост допуска поредица от грешки, а крайния резултат е следния - трябва да бъде доставено бебе до адрес. За да получи мечтаното повишение Джуниър се заема бързо с доставката, като гледа да не се разбере какви ги е забъркал.
Сюжета на филмчето е малко попретупан, но пък анимационните герои, които го населяват са интересни. Споменатия неколкократно Джуниър, помощника му по неволя сирачето Тюлип, биг боса в службата и гълъба Мазньо са все запомнящи се чешити. Но несъмнено най-големите смешки биват предизвикани от глутницата изтръпнали вълци.
Лична оценка: 7/10

Коментари