Perfetti sconosciuti (2016)

"Перфектни непознати" е изключително приятна за гледане италианска продукция, в която седем семейни приятели се събират на вечеря. Хубав разговор, добро пиене, вкусна храна - какво повече му трябва на човек?
Но докато вечерят и разговарят, старите познайници започват да прескачат от тема в тема, стигайки до обсъждане на тежки въпроси от рода на кой доколко познава другия и имат ли си всъщност достатъчно доверие.
За изясняване на въпросите решават да играят странна игра. Всеки изкарва смартфона си на масата като е задължен да чете всяко получено текстово или каквото и да е съобщение на глас, както и да провежда всеки предстоящ разговор на високоговорител. Ако си мислите, че кашата която настава е просто немислима - то сте напълно прави в изводите си.
Като за филм, чието действие се развива основно в една стая, темпото е особено добро, а скучни моменти липсват. Актьорите са кадърни и ви уверявам, че играта им е напълно естествена. Като лек минус изтъквам факта, че предвидих края. А това не ми се случва чак пък толкова често.
Лична оценка: 7.5/10

Коментари