London Has Fallen (2016)

"Код: Олимп" отпреди няколко години не бе нищо повече от средностатистически екшън, без някакви отличаващи го от масата подобни заглавия качества. Последното, което бе нужно на зрителя бе продължение. И въпреки това то е факт и се зове "Код: Лондон".
Джерард Бътлър, Арън Екхарт и втръсналия с мъдрата си физиономия Морган Фрийман са отново на линиия, но има нещо важно за споменаване - сменен е режисьора. На мястото на Антоан Фукуа сяда абсолютния некадърник Бабак Наджафи. Сега вместо ставащ с уговорки екшън имаме зле изглеждащ, кофти заснет и малоумно изигран представител на жанра.
В Лондон британския премиер хвърля топа без време. На погребението са поканени лидерите на целия западен свят. Естествено там е и президента на Америка, охраняван разбира се от винаги подозрителния, мега корав, сериозен и мачкащ наред агент Майк Банинг. Вярната хрътка на президента още отначало усеща, че тука има нещо гнило, и разбира се се оказва прав. Задействан е зловещ и планиран внимателно план по ликвидирането на политическия елит. Терористите обаче ще останат с пръст в уста, познайте кой ще им попречи.
Филмчето оставя усещането, че е създадено от слабоумни. Сцена след сцена будят искрен смях, а сериозностт, която лъха отвращава. Джерард Бътлър преиграва досадно, Арън Екхарт е една нелепица, а Морган Фрийман е неописуем - просто трябва да се види.
Лична оценка: 3/10

Коментари