Finding Dory (2016)

Години след абсолютната класика "Търсенето на Немо", най-сетне имаме шанс да гледаме още приключения в същата вселена, а по-точно можем да се полутаме с Дори. Не мога да кажа, че новата анимация настига с качествата си предходната, но пък и не е чак толкова далеч.
Дори е симпатична синя рибка, която страда от загуба на краткосрочна памет. Тя постоянно забравя, трудно се концентрира и като цяло е разсеяничка, но пък в един съдбовен за нея ден си спомня своите родители. Решението е взето мигновено и тя тръгва да ги издирва, като на помощ и се притичват верните приятели рибите клоун Марлин и сина му Немо.
По пътя си срещат октопода Ханк, Белугата Бейли и късогледата китова акула Надежда. Докато трае пътешествието, в главата на нашата забравана все изскача по някой откъслечен спомен и по странен, но много вълнуващ начин тя успява да се сети как точно се е отделила от родителите си и разбира къде да ги търси.
Анимацията е визуално перфектна, а крайния резултат е едно напълно задоволително изживяване в компанията на интересни герои. Като се изключат някои абсурдни моменти - все пак октопод шофира камион - преспокойно може да се впуснете в "Търсенето на Дори".
Лична оценка: 7.7/10

Коментари