Aftermath (2017)

"Aftermath" представлява много сносна драма, в която участва големия Арнолд Шварценегер. Във филма той е Роман Мелник - бачка на строителна площадка и се изявява малко нещо като бригадирче, но освен това е съпруг и баща, очкващ самолета, с който жена му и дъщеря му ще се завърнат от почивка в родината си. Грижовния Роман подготвя всичко по посрещането, настроението е приповдигнато, но вече на летището му бива сервирана фаталната вест - най-близките му са мъртви, вследствие на самолетна катастрофа.
От другата страна ни е представен Скот Макнейри, който изиграва контрольора на въздушния трафик Джейк Бонанос. Двата самолета се сбъскват по време на негова смяна и това събитие го превръща в развалина. Сринат емоционално човек, неспособен да се грижи за семейството си.
Шварценегер е изключително солиден и изпълнението му заслужава похвала. Като човек загубил всичко само за миг, неговия Роман просто търси някой, който да му се извини за ужасната трагедия.
Макнейри по никакъв начин не му отстъпва. Досегашния живота на Джейк Бонанос също приключва и той трябва да смени работата, както и самоличноста си. Актьорското изпълнение и тук е убедително.
Драмата не е излишно натегната, а саундтрака подчертава отлично тежките сцени.
Лична оценка: 7.6/10

Коментари