Клайв Баркър - "Кървави книги 4"

Поредната порция ужас, с която се снабдих бе "Кървави книги 4" на Клайв Баркър. Предните три тома ги отметнах отдавна, а този не се различава особено от тях - в него ще откриете пет смразяващи кръвта разказа.
Като цяло сборника ми хареса. Не мога да кажа, че е нещо едва ли не върховно, но феновете ще го оценят.
Книгата започва силно с "Бунтът срещу тялото".
Чарли Джордж бавно осъзнава, че ръцете му водят собствен таен живот, а когато решава да вземе мерки, е вече прекалено късно.
Втория разказ е "Нечовешко състояние".
Банда млади бандитчета решава да нападне и ограби наглед безпомощен и пропаднал скитник. Сметките им излизат криви.
 В "Откровения" известен пастор пътува заедно с жена си и шофьора към поредната дестинация, където ще проповядва, но по пътя ги застига страхотна буря. Отсядат в единствените свободни стаи в крайпътен хотел, но се оказва, че не са сами в тях.
Стигаме до "Долу, Сатана!" и в негово лице откриваме най-слабия разказ в подборката. Има добра идея, но е изключително кратък и тя не е развита наникъде.
Григорий решава, че щом Господ не отговаря на молитвите му, ще е по-добре да направи опит да се срещне със Сатаната. За целта започва да строи пъкъл на земята.
Последен е "Епохата на желанието". Става дума за експеримент излязъл от контрол. Дойде ми в малко повече, понеже обектите подложени на експеримента изпитват постоянното желание да правят секс. Меко казано.
Лична оценка: 6.5/10

Коментари