Майкъл Конъли - "Два вида истина"

Ново доказателство, свързано с ДНК анализ, сочи че лежащият вече няколко десетилетия в затвора Престън Бордърс, всъщност е бил невинен. Погледите, а защо не и обвиненията, някак си естествено са насочени към Хари Бош - баш човекът, тикнал въпросното лице зад решетките, по обвинение в изнасилване и убийство. Хари е сигурен в правотата си, уликите обаче говорят друго.

През същото време е извършено двойно убийство в семейна аптека. Баща и син, работещи като фармацевти, биват застреляни по най-показен начин. Тук ситуацията не изглежда сложна за разгадаване, но за да бъдат заловени престъпниците, на Бош ще му се наложи да направи нещо, което никога досега не е вършил през дългогодишната си кариера. Не че е проблем.

Въпреки всичките години вярна служба и неоспорими резултати от работата му, сега на Хари ще му се наложи да брани репутацията си. Козовете в ръката му не са много, но единият изглежда обещаващ - адвокатът с линкълна е на негова страна. Другият е здравата и методична работа, където всичко трябва да бъде проверено, разкостено и напълно разголено. Там ченгето с мисия в живота е ненадминато и всеки усъмнил се дори и за миг в него, ще има много да взема. А за тези, които си правят сметка да го закопаят... За тях шоуто тепърва предстои.

Първокачествен трилър от Майкъл Конъли, което отдавна не е никаква новина. Само констатирам. 

Сякаш за пръв път в роман от поредицата се набляга на възрастта на главния герой - нещо, което на Бош въобще не му се нрави. Но без значение на какви години е, Хари си остава все същото желязно и безкомпромисно ченге.

Лична оценка: 8/10

Коментари