Любими моменти от любими сериали: "Game of Thrones" Season 1

Твърдо десет по десетобалната.
Дето се вика - сега му е дошло времето и най-накрая, доста след масовата истерия, започнах да гледам "Игра на тронове", като днес отметнах първи сезон. Отделно мнение не ми се занимаваше да пиша, а и няма смисъл, понеже едва ли има някой, който да не е гледал шоуто на HBO.
Сериалът разбира се е абсолютен връх - поне в първия си сезон е изпипан до съвършенство и дано така да продължава. Сцените, които предлага са сурови, груби и тежки, но най-важното е, че се запечатват в съзнанието. После ти се явяват и наяве и насън - отърване няма.
Невероятен сюжет, мощно изградени персонажи, подходяща музика. Мръсните интриги и неочакваните обрати също влизат в уравнението.
Та реших вместо само да редя хвалебствия, напълно заслужени в случая, да изкарам повечето сцени с любимия ми персонаж и да ви ги предложа под формата на компилация в две части, с общо времетраене почти час.
Лорд Едард Старк е един от малкото герои в поредицата, които въплащават в себе си преди всичко човечност, а след това морални ценности, мъжество, доблест и чест. Само дето в Играта на тронове това са качества, които по-скоро нямат място. Понякога дори пречат.
Още с приемането на длъжността Ръка на Краля, Нед Старк се брича на тежки времена и несгоди. За разлика от добрите във всички останали продукции, тук героят е мачкан, унижаван, бит и общо взето взет за гавра.
Ясно е, че първи сезон на сериала е пълен със страхотни сцени, които по никакъв начи не разчитат на евтини трикове и похвати, но идеята ми бе да споделя с вас само моментите с Едард Старк. Насладете им се, защото си заслужават


Winter is coming

Коментари