Blood Creek (2009)

Вниманието ми бе привлечено от Хенри Кавил, изпълняващ една от главните роли в убийствено добрия "Династията на Тюдорите". За най-новата му поява като Супермен по-добре въобще да не отваряме дума. Та това бе една от причините да гледам "Аленият Поток". Другата, както може би се досещате, е жанра - ужаси.
Нямах големи очаквания, но бях приятно изненадан. Сюжетът определено имаше своите моменти и ми хареса доста. Представете си: главния гадняр има спешъла да връща мъртви хора и животни обратно към живия живот. И последните са готови да ти одерат кожата като едното нищо.
Но не всичко във филма е цветущо и основният минус е, че е прекалено евтин. Има сцени, при които се изисква повече прецизност, особено тези където са се опитали да вкарат някой друг специален ефект. Така се получава, че няколко мелета не са станали чак толкова сполучливи.
Това обаче за мен не е най-важното. Най-важното е, че "Blood Creek" е гледаем и определено държи интереса на зрителя.
Актьорската игра е на добро ниво, а Хенри Кавил, заради когото гледах филма си изигра ролята перфектно. Специално за феновете на "Бягство от Затвора" другата главна роля се изпълнява от Доминик Пърсел.
Лична оценка - 6.5/10.

Коментари