Откраднат живот: Възмездието (Сезон 3)

Историята започнала с две разменени бебета продължава с пълна сила. На места може и да лъха леко на латино сапунка, но определено се трае. Добрата новина е, че сериалът е супер читав, да не кажа много добър и в третия си сезон ме държа изправен на нокти в продължение на 57 епизода.
Да, сериите са много, но не се тревожете! Трети сезон засега, поне според мен, е най-силен до момента. А ако си мислите, че многото епизоди разводняват историята, то просто не сте познали.
Факт е, че съм фен на поредицата като цяло, но не мога да премълча абсурдния завършек на сезон втори. Ако си спомняте тогава Виолета Захариева отвлече бебето на бившия си мъж Петър и любовницата му Галя. Много глупаво и напълно ненужно и не че искам да се връщам назад, но от тук следва и слабото начало на третия сезон. Първите три или четири серийки едва не ме отчаяха.
Всъщност тази глупотевина не се дължеше само на въпросната случка. Може би факта, че истината вече излезе наяве и делото на професор Генадиев отпреди над три десетилетия бе разкрито, изигра своята роля. Не че ако аз попадна в подобна ситуация ще знам как да реагирам, но мисля, че доста, от иначе отличните актьори, не успяха да пресъздадат правдоподобно ситуацията, както и емоциите, които тя изисква. На много пъти преиграха.
След тези, споменати вече няколко серии в началото, сериалът продължи отново с познатите си темпо и сила. Епизод след епизод ни бяха показвани интересните истории и житейски перипетии на докторите от МБАЛ "Св. Кирил".
Както казах професор Иван Генадиев вече е разкрит напълно. Александър, Биляна, Евгения, Наталия, Калин, Камбуров, Кръстева... - хората, които знаят зловещата тайна от миналото и трябва да се борят с последиците вече са прекалено много. Водовъртежът на живота е безмилостен и ги помита в безкрайната си въртележка. Всеки да се справя както може.
Алекс и Биляна напускат и отиват да работят в чужбина. Интересно ми беше да видя как поредицата ще продължи без техните персонажи. Отговорът - повече от прилично. В полезрението ни се появяват две нови красиви и супер талантливи лица - Наум Шопов-младши, който го играе доктор Борис Тасев и Луиза Григорова, която се потапя в образа на нежната и несигурна в себе си доктор Вяра Добрева. Персонажите им са добри приятели, които се явяват на интервю за работа в болницата. Вакантното място обаче е едно. Съревнованието помежду им заема голяма част от общата цялост на сезона, но пък е страшно добре поднесено.
Евгения е на прага на психична криза. Тя не иска Иван в живота си. Нещо повече, задейства адвоката си - жената иска развод. Калин е отчужден. Единствената му утеха е Наталия, с която се сближават неимоверно.
Като казах Наталия, историята на сестричката и Ани също е продължена. За това повече не ми се пише. Трябва да се изгледа. Да се почувства. Да се изживее.
Камбуров излиза от кома сле тежкия инфаркт. През целия сезон персонажът му се тътри, с достойнство, признавам, но все пак се тътри търсейки начин да се приспособи към ситуацията. Моралният му кодекс, принципите му, не му дават никакъв шанс да се примири с положението. За него истината е над всичко и тя трябва да бъде чута. Той твърдо вярва - неплатена сметка няма! Казвам го ясно и открито - това е може би най-добре написаният и изигран персонаж през трите сезона досега. Васил Банов ни подарява великанска роля.
Не ми се описват в детайли всички начинания на персонажите, било в личен или професионален план. Прекалено сложни възли за разплитане има, а ще се сблъскате и с любовни триъгълници и може би и други сложни геометрични фигури. Просто нещата, които се случиха бяха прекалено много, така че каквото и да съм спойлнал, майната му, остава ви още много за гледане и откриване!
Стоян Алексиев е друго ново лице, което ще мяркате доста често. Ролята му е на крупния бизнесмен Емил Богданов. Доста вода размътва и той. Ернестина Шинова е поредното ново лице, на което ще се наслаждавате сравнително дълготрайно. Нейната доктор Стаменова е изиграна желязно.
И изобщо стане ли дума за актьори за мен тук празно няма. Всички са блестящи, поклон. Драмите, които пресъздават определено изглеждат автентично и без капка фалш. Не искам да отличавам някого отделно, всички са много добри.
Разбира се и аз съм човек и си имам любими персонажи. Камбуров го споменах вече. Катя Кръстева ме кефи много, както и Жекова, но черешката на тортата са доцент Стефан Мазов и доктор Лора Хинова. Техните взаимоотношения на места драматични, но по-често комични ми бяха най-интересни за гледане.
Не мога да определя доколко краят на сезона бе правдоподобен. Карай, важното е, че бе в пъти по-добър от този на втория.
Стига повече приказки! Страхотен сезон, страхотен сериал.
Лична оценка: 9/10

Коментари